ћирилица | латиница

26/06/2019 4:51
Налазите се на: Почетна » Актуелности

Актуелности

Деминери РУЦЗ РС активни широм Републике Српске

Јуче (25. 6. 2019. године)  су припадници Сектора за деминирање Републичке управе цивилне заштите Републике Српске  били активни широм Републике. Тим А Бања Лука  је у општини Нови Град уклонио 2 комада ТМ 200 и DK8 2 комада, у селу Рудице ручну бомбуM52 , метак PAT 20 мм а у самом центру града једну ручну бомбу M52. Тим Пале А ... Опширније »

Уклоњен НУС у Бања Луци

Деминерски тим РУЦЗ РС Бања Лука А је јуче у општини Прњавор из просторија цивилне заштите уконио једну ручну бомбу М75 а у селу Палачковци један RPG 10. У општини Челинац, на локацији Бабића мост уклоњен је један тромблон.  Опширније »

Пронађен НУС у општини Пале

Јуче, 24. 6. 2019. године тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске је на локацији Подграб- Шиљци, општина Пале, испод срушеног објекта пронашао и ископао 17 ручних бомби и око 3500 метака (7, 62 и 7,9 мм) као и пет оквирова за аутоматску пушку. Опширније »

Ангажован тим са псима за откривање експлозива

Тим Републичке управе цивилне заштите са псима за откривање експлозива  је ангажован на задатку МСП 18-циљано извиђање 1, у Копривни, општина Оштра Лука.   Опширније »

Уништавање НУС-а у општини Пале

Тим Републиче управе цивилне заштите Републике Српске Пале А је 21. јуна 2019. године, по захтијеву деминерске фирме “Ивша” извршио уништавање 7 комада PMR2, један PMA3, једну ручну бомбу М 75,  једну минобацачку мину 60 mm и једно ракетно пуњење за RPG. Уништавање је извршено на локалитету Вучија глава, општина Пале.     Опширније »

Састанак у Требињу

Данас је у Требињу одржан радни састанак субјеката за заштиту од пожара обзиром на искуства из претходних пожарних сезона и чињеницу да је у периоду март-април ове године избило више пожара него што је то уобичајено. На сатанку је размотрен тренутни ниво спремности за ову пожарну сезону и дефинисане су мјере које ће допринијети смањењу ризика од пожара, посебно на ... Опширније »