ћирилица | латиница

19/03/2018 11:19
Налазите се на: Почетна » Актуелности » Slider » У жижи водостаји Сане, Уне и Саве, Врбас лагано опада
У жижи водостаји Сане, Уне и Саве, Врбас лагано опада

У жижи водостаји Сане, Уне и Саве, Врбас лагано опада

На сјеверозападу Српске хидролошка слика није се значајно промијенила. Водостаји Сане у Приједору и Новом Граду стагнирају од јутрос. Ниво тока Уне у Новом Граду такође стагнира. У Приједору и Новом Граду на снази су мјере редовне одбране од поплаве. Уна је у Костајници изнад коте ванредне одбране од поплаве, у Козарској Дубици такође. У тим општинама проглашене су ванредне мјере одбране од поплаве.

Републичка упрва цивилне заштите Републике Српске јуче је општинама Нови Град, Костајница и Козарска Дубица доставила вреће за пијесак. Директор РУЦЗ РС је са градоначелником Приједора посјетио заплављени дио приједорских насеља Тукови, Рашковац и Брезичани. Иначе РУЦЗ РС је у непрекидном контакту са угроженим локалним заједницама Приједором, Новим Градом, Костајницом, Козарском Дубицом при чему се редовно разматра ситуација у вези са повећаним водостајима ријека на том подручју.

Ријека Сава има тренд лаганог раста водостаја у Градишци, Српцу, Броду и Шамцу. Тренутно испод коте редовне одбране од поплаве. Ниво тока Врбаса је у лаганом опадању.

Републичка упрва ацивилне заштите интензивно прати стање и предузима активности из своје надлежности.