ћирилица | латиница

26/06/2019 5:15
Налазите се на: Почетна » Актуелности » Slider » На сјеверозападу Српске снаге РУЦЗ РС
На сјеверозападу Српске снаге РУЦЗ РС

На сјеверозападу Српске снаге РУЦЗ РС

Пажња цивилне заштите и субјеката заштите и спасавања у Републици Српској усмјерена је на слив ријека Сане у Уне. Обје ријеке имају раст водостаја изнад коте ванредне одбране од поплаве. Ситуација је под контролом у нема вијести о угроженим људским животима. Узводно у ФБиХ Сана и Уна стагнирају и показују знакове стагнирања и опадања нивоа тока.

Сава континурано показује повећање водостаја испод коте редовне одбране од поплаве. Све остале наше ријеке које су претходних дана биле у жижи, Босна, Врбас, Врбања, Усора, Спреча, Дрина имају тренд смањења водостаја.

Према налогу Владе Републике Српске директор РУЦЗ РС Миле Међед боравио је  Приједору и сагледао хидролошку ситуацију у том граду са акцентом на ријеку Сану.

Према налогу директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) дио наше специјализоване јединице са пумпама великог капацитета је у Градишци, другио дио је у Бањој Луци гдје извршавају задатке постављене од домаћина. Наш машински тим са механизацијом упућен је у Нови Град. РУЦЗ РС је, на захтјев надлежних из Костајнице, у ту локалну заједницу отпремила пумпме за испумпавање воде. Посредством нашег подручног одјељења у Бањој Луци у Теслић ћемо према потреби домаћина упутити три цистерне са водом. Вреће за пијесак смо већ допремили у Костајницу, Нови Град, Козарску Дубицу.