ћирилица | латиница

14/12/2019 1:41
Налазите се на: Почетна » Актуелности » Slider

Category Archives: Slider

Јавни оглас за пријем приправника са високом стручном спремом

Републичка управа цивилне заштите у вези Јавног огласа за пријем приправника са високом стручном спремом објављеног у „Службеном гласнику Републике Српске“ број 73/19 и дневном листу „Независне новине“ издање у дане 7. и 8. септембра 2019. године, објављује списак кандидата који испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса:   Приправник са ВСС – дипломирани правник: 1.1  Марко Ђерић 1.2  ... Опширније »

Успјешно изведена показна вјежба “Рача 2019”

    Дана 13. 10. 2019. године, у Бијељини, Велино село, на ријеци Сави, успјешно је изведена показна вјежба заштите и спасавања на води и под водом. Вјежбу су у склопу редовних припремних активности Службе цивилне заштите Града Бијељина а у циљу јачања међусобне сарадње и обиљежавања 13. октобра, Међународног дана смањења ризика од катастрофа утврђеног резолуцијом Генералне скупштине УН ... Опширније »

Сатанак са представницима Делегације Европске уније у БиХ

Дана 3. 10. 2019. године у Сарајеву је одржан други састанак Управљачког одбора Пројекта “ЕУ за бољу цивилну заштиту- изградња капацитета и припреме БиХ за Механизам цивилне заштите Европске уније. Састанку су присуствовали представници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Федералне управе цивилне заштите Ф БиХ, Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске, Асоцијације за управљање ризицима и представник Делегације Европске уније ... Опширније »

Обука у Москви

У Москви се, у периоду 28. 9. – 5. 10. 2019. године, на Академији Министарства за ванредне ситуације Русије, одржава обука за пружање и примање међународне помоћи у ванредним ситуацијама. Обуку похађа в. д директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске са сарадницима.    Опширније »

Тим РУЦЗ Републике Српске за спасавање на води и под водом у Мостару

Тим за спасавање на води и под водом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске изводе обуку у области уклањања неексплодираних убојних средстава заосталих из рата испод водених површина заједно са рониоцима – пиротехничарима Полиције Чешке Републике и колегама из Федералне управе цивилне заштите Ф БиХ. Обука се изводи на ријеци Неретви, у мјесту Врапчићи, акумулационо језеро ХЕ Мостар, у периоду ... Опширније »

Завршена обука припадника Републичке управе цивилне заштите и Горске службе спасавања Републике Српске

Завршена је петодневна основна обука потраге и спасавања у природи која је трајала од 23. до 28. септембра 2019. године. Обука је изведена у организацији Турске агенције за развој (ТИКА) а похађали су је припадници Горске службе спасавања Републике Српске, Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Горске службе спасавања Федерације Бих и Горске службе спасавања Нови Град Сарајево. Обука је ... Опширније »